Haptonomische coaching

06-83434537

contact.siriustouch@gmail.com


Soestdijkseweg Zuid 257

 Bilthoven


HAPTONOMISCHE COACHING

HAPTONOMISCHE COACHING

Weer evenwicht tussen denken, voelen en doen. 

Bij een haptonomische coachingsessie is er altijd het uitgangspunt om jou weer in contact te brengen met je eigen gevoel en je evenwicht te laten ervaren tussen het denken, voelen en het doen. 


Haptonomie is geen geneeswijze maar een benaderingswijze. Het is gericht op de ontwikkeling en werking van je eigen gevoelswereld en de wisselwerking tussen jou en andere mensen.


Wat is haptonomie?


Aanraking speelt een belangrijke rol in de haptonomie. Door aanraking voel je namelijk niet alleen de ander maar kun je ook jezelf weer gaan voelen. Je kunt aan je eigen lijf ervaren wat je doet in contact met jezelf en anderen.


Bij mijn behandelingen gebruik ik een haptonomische benaderingswijze, dit betekent dat je weer in contact wordt gebracht met je eigen gevoel, waarbij aanraking een belangrijke ingang van de begeleiding is. Via aanraking kun je weer in contact komen met de gevoelens die in je lichaam opgeslagen zijn. Blokkades kunnen voelbaar worden. Door een persoonlijke haptonomische benadering, is het weer mogelijk om voelen, denken en doen op elkaar aan te laten sluiten.''Als voelen, denken en doen in balans zijn, zijn we immers ‘op ons best''.Wat kan met haptonomisch coachen bereikt worden?


  • Stress en overbelasting klachten aanzienlijk verminderen zoals burn-out, RSI en slaapproblemen.
  • Leren omgaan met en loslaten van angsten, boosheid en verdriet.
  • Verlichting van lichamelijke klachten zonder direct aanwijsbare oorzaak (hoofdpijn, maagklachten, schouder- rug- en nekpijn).
  • Een gezondere omgang met relationele problemen zoals bijvoorbeeld moeite hebben met het aangaan van intimiteit, of het niet los kunnen laten van vroegere relaties.
  • Het her- en erkennen van de eigen grenzen.Coaching op haptonomische basis heeft verschillen én overeenkomsten met therapie op haptonomische basis . Belangrijk verschil is dat het bij coaching gaat om mensen die functioneren, maar zich graag willen verbeteren. Bij therapie is de hulpvraag vaak meer acuut: je symptomen belemmeren je duidelijk in je functioneren.


Mocht je vragen hebben over mijn haptonomische werkwijze, neem gerust contact met mij op!In samenwerking met

06-83434537

contact.siriustouch@gmail.com

Soestdijkseweg Zuid 257,

3721 AJ Bilthoven

Copyright © Gitta Tournois/One.com. All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren